Sprzedaż żywności na bazarach i targowiskach (i sklepach) - komunikat GISZalecenia GIS w zakresie działań zapobiegających zagrożeniu epidemiologicznemu COVID- 19 na bazarach, targowiskach, na których sprzedawana jest żywność.Zalecenia dotyczą zarówno większych
sklepów, sklepików jak również straganów z produktami spożywczymi, które
znajdują się na bazarach – obszarach zadaszonych i na wolnym powietrzu.
GIS podkreśla, że osoby wykazujące
wszelkie objawy chorobowe nie mogą pracować przy obrocie/produkcji żywności.
Na dole strony z powyższymi zaleceniami GIS znalazły się
linki do dodatkowych informacji dotyczących postępowania, w tym do wytycznych
PFPŻ ZP dla producentów żywności.
https://gis.gov.pl/aktualnosci/targowiska-bazary-na-ktorych-sprzedawana-jest-zywnosc-zalecane-dzialania-zapobiegajace-zagrozeniu-epidemiologicznemu-covid-19-koronawirus/
pełna lista aktualności
|