Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Śladami najświeższych trendów kulinarnych z Hochland
Hochland Professional stale pracuje nad nowymi przepisami z udziałem produktów food service. Na zorganizowanych ostatnio warsztatach kulinarnych wspólnie ze znakomitym szefem kuchni Ernestem Jagodzińskim stworzono nowe dania na bazie dwóch produktów: sera twarogowego Cremette i sera Cagliata.

Czerpiąc z ogromnej wiedzy Ernesta Jagodzińskiego, który niedawno zdobył drugie miejsce w międzynarodowym konkursie kulinarnym  Bocuse d’Or Poland 2019 - na temat najświeższych trendów w gastronomii przygotowano nowe przepisy kulinarne, które mogąc  wzbogacić restauracyjne menu o wyjątkowe pozycje.

Ernest Jagodziński porównał dobry surowiec kulinarny do kawałka szlachetnego drewna, z którego rzeźbiarz może wyczarować niepowtarzalne kształty. Podobnie jest z dobrym bazowym składnikiem, jakim jest ser - daje on nieskończone możliwości interpretacji. Efektem wspólnej pracy na warsztatach są receptury na bazie Cremette: na serniki, praliny serowe na słodko i słono, tartaletki oraz bliny. Opracowane zostały też ciekawe przepisy z użyciem Cagliaty - produktu znanego i cenionego głównie  jako ser do pizzy oraz zapiekanek. Są to: receptura na serowy chowder oraz przepis na kopytka z grzybami i sosem serowym w formie pianki. Więcej informacji na ten temat dostępnych jest na www.hochlandprofessional.pl

 

Wielu szefów kuchni, sushi masterów i cukierników  ceni sobie i chętnie pracuje na naszej Cremette. Uniwersalność tego produktu,  wysoka jakość, wydajność i bardzo dobry smak - pozwalają używać go w gastronomii do szerokiego wachlarza zastosowań. Z kolei dania przygotowane z użyciem Cagliaty idealnie wpisują się w zimowy sezon na rozgrzewające i aromatyczne potrawy. – podkreśla Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

 


Hochland istnieje na polskim rynku od początku lat 90-tych. W Polsce działają dwa zakłady – w Kaźmierzu i Węgrowie. Hochland, Almette, Valbon to wiodące na rynku marki, pod którymi kryje się cała gama produktów, dostępna także dla rynku HoReCa. Doskonały smak i jakość zawdzięczają najlepszym surowcom i technologiom.


Ernest1 (002)

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij