Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Dr Anna Barczak o zaletach picia kawy
"Najnowsze metaanalizy wskazują, że kawa spowalnia degradację funkcji poznawczych, choć sama jako taka lekiem na otępienie nie jest" - powiedziała dr Anna Barczak z Instytutu Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej w Warszawie w rozmowie z Termedia.

Dlaczego warto pić kawę i czy dodawanie mleka ma znaczenie dla jej wartości? - Najnowsze metaanalizy wskazują, że kawa spowalnia degradację funkcji poznawczych, choć sama jako taka lekiem na otępienie nie jest - powiedziała dr Anna Barczak z Instytutu Medycyny Doświadczalnej i Klinicznej w Warszawie w rozmowie z Termedia.


- Kawa działa przeciwutleniająco i przeciwzapalnie, a to głównie wpływa na rozwój otępienia - wyjaśnia dr Anna Barczak.


Rozmowa Termedia z dr Anną Barczak dostępna jest na stronie: https://www.termedia.pl/poz/Anna-Barczak-o-zaletach-picia-kawy,34484.html


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij