Rozstrzygnięcie konkursu na program grantów naukowych PFPŻ ZP!Mamy przyjemność poinformować, że Komisja Konkursowa dokonała oceny wniosków nadesłanych w ramach programu grantów naukowych PFPŻ ZP w roku akademickim 2018/2019. Zwycięzcom gratulujemy!Zgodnie z regulaminem
programu grantów naukowych PFPŻ ZP,
wnioski w programie mogli składać studenci stacjonarnych studiów doktoranckich
realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych, które stosowne
wydziały podpisały z PFPŻ ZP porozumienie w tym zakresie.
Porozumienie w zakresie programu stypendialnego
podpisały następujące Wydziały: - Wydział
Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (SGGW w Warszawie);
- Wydział
Nauk o Żywności (SGGW w Warszawie);
- Wydział
Nauk o Żywności (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski);
- Wydział
Nauk o Żywności i Żywieniu (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu);
- Wydział
Technologii Żywności (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie).
Tytuły wyróżnionych przez Komisję Konkursową rozpraw doktorskich:
1. „Atrybuty i cena produktu
spożywczego a wybory konsumentów” - praca realizowana w Instytucie
Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej;
2. „Ocena wybranych cech jakościowych orzechów
laskowych (Corylus avellana L.)
uprawianych w polskich warunkach klimatycznych” – praca realizowana na Wydziale
Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie.
Studenci, których prace zostały wyłonione, uzyskują finansowe wsparcie ze strony PFPŻ ZP
przy realizacji zwycięskich prac badawczych.
Zwycięzcom gratulujemy!
pełna lista aktualności
|