Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Program grantów naukowych PFPŻ ZP!
Termin nadsyłania wniosków przez studentów stacjonarnych studiów doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych w obszarach związanych z żywnością i żywieniem został wydłużony do 28/02/2019.

Celem programu jest promocja prac badawczych prowadzonych w obszarze żywności i żywienia, mających praktyczne znaczenie dla przemysłu żywnościowego. 


W ramach programu wyłonione zostaną dwa projekty badawcze, których autorom zostaną przyznane granty – każdy  na łączną kwotę do 8 000 zł netto, z przeznaczeniem na realizację projektu.

Zgodnie z regulaminem programu grantów naukowych Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców, wnioski w programie mogą składać studenci stacjonarnych studiów doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych, które podpisały z PFPŻ ZP porozumienie w tym zakresie.

Porozumienie w zakresie programu stypendialnego podpisały następujące Wyższe Uczelnie Państwowe: 
  • Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (SGGW w Warszawie);
  • Wydział Nauk o Żywności (SGGW w Warszawie);
  • Wydział Nauk o Żywności (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski);
  • Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu);
  • Wydział Technologii Żywności (Uniwersytet Rolniczy w Krakowie).


Do pobrania:

Dodatkowych informacji udziela:
Marta Tomaszewska-Pielacha – Dyrektor ds. żywności i żywienia Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców
tel. (22) 830 70 55
e-mail: biuro@pfpz.pl


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij