Kongres Mięsny 201928 lutego 2019 r. w stołecznym hotelu Marriott odbędzie się Kongres Mięsny 2019! To już czwarta edycja najważniejszego spotkania producentów i przetwórców mięsa z przedstawicielami handlu oraz dostawcami usług i technologii.Kongres
Mięsny co roku gromadzi najważniejsze postaci polskiego i europejskiego rynku
mięsa (właściciele, członkowie zarządów, dyrektorzy handlowi, dyrektorzy
zakupów, dyrektorzy marketingu, dyrektorzy ds. strategii i rozwoju). W
nadchodzącej edycji kongresu wezmą również udział najwięksi producenci mięsa.
Spotkanie zgromadzi też przedstawicieli spożywczych sieci handlowych wszystkich
formatów i hurtowni (osoby zarządzające, dyrektorzy handlowi, dyrektorzy
zakupów, dyrektorzy marketingu, category managerowie, managerowie ds. private
labels), a także dostawców usług.
Takie spotkania jak Kongres Mięsny są ważne, bo potrzebna jest wymiana
poglądów między fachowcami - Józef Konarczak, prezes Zakładów Mięsnych
Konarczak.
W takcie
konferencji będziemy dyskutować o potencjale i głównych obszarach wzrostu rynku
mięsa w kontekście niestabilnej sytuacji w sferze prawa i gospodarce. Ważnymi
tematami będą problemy utrzymania rentowności w czasach rosnących kosztów
energii, pracy i surowców, budowanie świadomości konsumenckiej, systemy jakości
oraz bezpieczeństwo produkcji.
Kongres Mięsny jest dla mnie podstawą tworzenia korelacji między
przedsiębiorcami - Piotr Ziemann, wiceprezes Stowarzyszenia Rzeźników i
Wędliniarzy RP.
Ważnym
elementem konferencji będzie uroczysta wieczorna Gala połączona z wręczeniem
prestiżowych nagród w konkursie na „Najlepsze Stoisko Mięsno-Wędliniarskie”.
Kongres Mięsny to ciekawa platforma wymiany informacji i zdobywania nowych
kontaktów - Krzysztof Janczak, regionalny dyrektor sprzedaży Fenix Systems.
W jury
konkursu na „Najlepsze Stoisko Mięsno-Wędliniarskie” zasiadają m. in.:
Bartłomiej Apanowicz, dyrektor zarządzający Pamso; Witold Choiński, prezes,
Związek Polskie Mięso; Łukasz Dominiak, dyrektor generalny, KRD-IG; Krzysztof
Kaźmierczak, ekspert rynku mięsa; Hanna Lisewska, prezes, Gzella Net; Anna
Olewnik-Mikołajewska, prezes, ZM Olewnik; Tomasz Tarczyński, dyrektor działu
marketingu w firmie Tarczyński; Tomasz Parzybut, dyrektor generalny,
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP; Wiesław Różański, prezes, Unia
Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego; Waldemar Skorupka, prezes, QFG;
Mieczysław Walkowiak, wiceprezes, Sokołów; Jerzy Wierzbicki, prezes, Polskie
Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego; Krzysztof Woźnica, prezes, ZM Silesia;
Adam Zdanowski, współwłaściciel ZM Wierzejki i Grzegorz Zych, wiceprezes,
Dobrowolscy.
www.kongresmiesny.pl
pełna lista aktualności
|