Forum Rynku Spożywczego i Handlu, 5-6 listopada, Hotel Sheraton, WarszawaDyskusja o najważniejszych trendach, tworzeniu produktów na miarę nowej ery i nowego konsumenta, odpowiedzialności społecznej firm FMCG i sieci handlowych z udziałem blisko 100 panelistów i ponad 1000 uczestników – przedstawicieli branży, decydentów i profesjonalistów - tak przedstawia się XI Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2018 (5-6 listopada 2018, hotel Sheraton, Warszawa).Najważniejsze
tematy dla branży spożywczej i handlowej znajdą swój wydźwięk na 17
merytorycznych sesjach i panelach dyskusyjnych, w których weźmie udział ponad
100 panelistów. Wśród tematów kluczowych
dla tegorocznej edycji Forum, szczególnie polecamy: Sukcesy i wyzwania – trzy dekady budowy polskiego biznesu spożywczego;
Produkt i firma spożywcza „nowej ery”; Influencer, celebryta, trendsetter - czy
za każdą rozpoznawalną marką powinna stać znana osoba?; Dawid czy Goliat -
handel mierzy się z legislacyjnym naporem; Pop czy jazz – jaki nurt zwycięży na
krajowej scenie detalicznej?; Społeczna odpowiedzialność firm FMCG i sieci
handlowych; HoReCa Trends - koncepty szyte na miarę współczesnego konsumenta.
Wśród
panelistów, którzy potwierdzili swój udział znaleźli się:
- Maciej
Herman, dyrektor zarządzający, LOTTE Wedel
- Marek
Moczulski, prezes, Bakalland SA
-
Bartosz Urbaniak, szef Bankowości Agro BNP Paribas na Europę Środkowo-Wschodnią
i Afrykę, BGŻ BNP Paribas
- Robert
Wawro, wiceprezes Business Unit FOOD, Grupa Maspex
- Jan
Kolański, prezes zarządu, Colian
-
Bogusław Kowalski, prezes zarządu, Graal SA
- Dalius
Misiūnas, prezes zarządu, Maxima Group
- Piotr
Mietkowski, członek rady nadzorczej, Bank BGŻ BNP Paribas SA
- Łukasz
Kalinowski, wiceprezes zarządu, Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy
- Marta Krasnoborska,
wiceprezes zarządu, Mirko
- Maciej
Mikołajczak, prezes, Chias Brothers Europe
-
Krzysztof Chmura, dyrektor generalny, Bonduelle Polska SA
- Edward
Bajko, prezes zarządu, Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek
- Zenon
Daniłowski, prezes, Makarony Polskie
-
Andrzej Gantner, dyrektor generalny, Polska Federacja Producentów Żywności
Związek Pracodawców
- Jerzy
Śledziewski, wiceprezes zarządu, Bank BGŻ BNP Paribas SA
- Michał
Czerwiński, prezes zarządu, Purella Food Sp. z o.o.
- Piotr
Haman, prezes zarządu, OEX Cursor SA
- Matteo
De Simone, Director South and East Europe, Contraload
-
Krzysztof Skierkowski, członek zarządu, Mondelez International RDQ Sp. z o.o.
- Michał
Zajezierski, wiceprezes zarządu, Nowel Sp. z o.o.
- Jacek
Sadowski, prezes, DEMO Effective Launching
- David
Gaboriaud, kucharz, kulinarny coach
- Rafał
Krauze, Country Manager, trnd Polska
- Anna
Sambor, wiceprezes zarządu, Bakalland SA
- Tomek
Woźniak, trendsetter kulinarny
- Piotr
Antkowiak, dyrektor zarządzający, OSI Poland Foodworks
- Witold
Choiński, prezes zarządu, Polskie Mięso
- Anna
Olewnik-Mikołajewska, prezes, ZM Olewnik
- Janusz
Rodziewicz, prezes zarządu głównego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP
-
Wiesław Różański, prezes zarządu, UPEMI
-
Mariusz Szymyślik, dyrektor, Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
- Józef
Wiśniewski, prezes zarządu Wipasz
- Edward
Bajko, prezes zarządu, Spółdzielcza Mleczarnia Spomlek
-
Aleksandra Świerczyńska, prezes zarządu, Milkpol SA
- Jakub
Nowak, prezes zarządu, Jantoń
- Robert
Ogór, prezes zarządu, Ambra SA
- Marek
Sypek, dyrektor zarządzający, Stock Polska
-
Andrzej Szumowski, wiceprezes, Wyborowa Pernod Ricard, Przewodniczący Rady
Głównej, Związek Pracodawców Polski Przemysł Spirytusowy
- Jan
Domański, dyrektor ds. korporacyjnych, Grupa Eurocash
-
Paulina Gbur, specjalista ds. polityki, dyrekcja generalna ds. rynku
wewnętrznego, przemysłu, przedsiębiorczości i MŚP, dział E4 usługi dla
przedsiębiorstw, Komisja Europejska
- Renata
Juszkiewicz, prezes, Polska Organizacji Handlu i Dystrybucji
-
Wojciech Kruszewski, prezes zarządu, Lewiatan Holdning
- Marek
Niechciał, prezes, UOKiK
- Joana
Sokolnik, senior analyst, Euromonitor
- Maciej
Balsewicz, prezes, bValue
- Marian
Owerko, przewodniczący Rady Nadzorczej, Bakalland SA
- Honorata
Jarocka, Senior Food and Drink Analyst, Mintel, Poland
- Paweł
Skrzypczak, prezes, Primavika Sp. z o.o.
- Sylwia
Barthel de Weydenthal, Global Marketing Solutions Facebook
- Marcin
Dąbrowski, CEO, Surge Cloud
- Jacek
Palec, dyrektor e-grocery, Allegro
-
Zbigniew Płuciennik, prezes zarządu, Szopi.pl
- Adam
Abramowicz, Rzecznik Małych i Średnich Przedsiębiorców
-
Krzysztof Bożek, współtwórca i współwłaściciel, sieć wegańskich restauracji
Krowarzywa
- Robert
Noceń, sekretarz generalny, Carrefour Polska
- Inga
Songin, Regional Marketing Director, Danone
- Witek
Sysiak, dyrektor ds. badań i rozwoju, współwłaściciel firmy SYS, twórca marki
Zielone Pojęcie
- Paweł
Konarski, dyrektor operacyjny, Hala Koszyki
XI Forum
Rynku Spożywczego i Handlu odbędzie się w dniach 5-6 listopada w Hotelu
Sheraton w Warszawie. Konferencji będzie towarzyszyła wieczorna Gala (5
listopada), podczas której wręczymy wyróżnienia w ramach plebiscytów Certyfikat
Dobry Produkt i Food & Retail Start-Up Star. Przyznamy także redakcyjne
Nagrody Rynku Spożywczego i Handlu firmom, które w minionym roku przeprowadziły
ważne transakcje, wyróżniły się pozycją rynkową oraz innowacjami.
Więcej:
http://www.frsih.pl/pl/
Rejestracja:
http://www.frsih.pl/2018/pl/rejestracja,193.html