V KONGRES BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCIFS Office Central & Eastern Europe zaprasza Państwa na V JUBILEUSZOWĄ EDYCJĘ KONGRESU BEZPIECZEŃSTWA ŻYWNOŚCI w dniu 6 listopada 2018 r. w Centrum Konferencyjnym Polin w Muzeum Historii Żydów Polskich w Warszawie. Tematem przewodnim będzie jakość i bezpieczeństwo żywności.Zbliża się jubileuszowa piąta edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, zaplanowanego w tym roku na 6 listopada. Tradycyjnie już Kongres organizowany jest przez biuro CEE International Food Standard – IFS przy pomocy i współpracy Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i CSCMP Poland.
Program Kongresu odzwierciedla potrzebę integralnego podejścia do bezpieczeństwa żywności, czyli wskazujące na ścisłe, nierozerwalne powiązanie wszystkich etapów i uwarunkowań łańcuchów technologicznych, logistycznych i funkcjonalnych. Zgranie tych elementów, właściwy nadzór nad żywnością oraz dochowanie wierności tradycjom i kulturze produktów żywnościowych kreuje jej jakość.
Aby sprostać różnorodnym wyzwaniom, jakie stoją przed nami, jednostronne podejście skoncentrowane na klasycznych badaniach nie jest już wystarczające. Wymagane jest podejście multidyscyplinarne, łączące kwestie ekonomiczne, społeczne i prawne, a także dyscypliny nauk technicznych, środowiskowych i przyrodniczych.
Kogo spotkają Państwo na Kongresie?
Przedstawicieli producentów surowców dla przemysłu przetwórczego, przetwórców, banki, handlowców (firmy handlowe, eksporterzy, sieci handlowe, dystrybutorzy), dyrektorów eksportu, dyrektorów odpowiedzialnych za bezpieczeństwo finansowe prowadzonego biznesu, firmy logistyczne, przedstawicieli służb nadzoru rynku, jednostki certyfikujące, konsultantów, firmy ubezpieczeniowe, przedstawicieli nauki.
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców został Głównym Partnerem wydarzenia.
Więcej informacji: http://foodcongress.org/
pełna lista aktualności
|