Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Posiedzenie Grupy ekspertów ds. wspólnego rynku żywności
W dniu 31 maja br. Andrzej Gantner - dyrektor generalny PFPŻ ZP wziął udział w posiedzeniu Grupy ekspertów ds. wspólnego rynku żywności w DG GROW.

W dniu 31 maja br. Andrzej Gantner - dyrektor generalny PFPŻ ZP wziął udział w posiedzeniu Grupy ekspertów ds. wspólnego rynku żywności w DG GROW.


W czasie spotkania zostały przedstawione wnioski z dwóch raportów, które powstały w ramach programu Single Europe - Varied Food - polska żywność w Unii Europejskiej


Pierwszy raport, opracowany przez firmę PWC dotyczy najbardziej uciążliwych dla polskich przedsiębiorców barier pozataryfowych na rynku UE. 

Drugi, opracowany przez Kancelarię Prawną Dentons dotyczy propozycji organizacyjno- prawnych, które mogą ograniczyć rozwój protekcjonizmu na wspólnotowym rynku. Dokument ten można pobrać ze strony PFPŻ ZP.


Przedstawione wnioski spotkały się z dużym zainteresowaniem członków Grupy i zostaną zgłoszone do opracowywanego dokumentu roboczego dot. sytuacji na rynku wewnętrznym UE.


Źródło: Single Europe - Varied Food, PFPŻ ZP


34384059_1785113694868082_9079673860038590464_n

34484290_1785113711534747_3485937333088288768_n

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij