Bogata oferta dla HoReCa na targach WorldFood WarsawKuchnie różnych krajów, najlepsze produkty żywnościowe, specjalności regionalne, napoje i soki naturalne, słodkie i pikantne przekąski a wszystko pachnące ziołami i przyprawami z całego świata zaprezentowane przez znanych kucharzy – to wszystko czeka na Państwa podczas targów WorldFood Warsaw – 10 – 12 kwietnia 2018 r. w halach EXPO XXI WarszawaPo raz kolejny kilkadziesiąt włoskich firm, pod wspólnym logo
Bellavita zagości na WorldFood Warsaw, a
Giancarlo Russo, szef kuchni i ambasador kuchni włoskiej w Polsce, będzie Głównym Szefem Kuchni włoskiego pawilonu. W Polsce od
ponad 20 lat Giancarlo Russo jest jedną z najbardziej znanych postaci w
polsko-włoskim krajobrazie kulinarnym; jest również znanym szefem kuchni w telewizji
i rzecznikiem znanych marek. Od kilkunastu lat organizuje konkurs Arte
Culinaria Italiana, konkurs kulinarny, w którym najlepsi polscy szefowie kuchni
rzucają wyzwanie sztuce włoskiej kuchni. Konkurs jest sponsorowany przez
Barillę, a w tym roku przewodniczy mu Bellavita Warsaw, wiodące wydarzenie
poświęcone eksportowi włoskiej żywności i napojów. Trzej najlepsi szefowie
kuchni będą mieli okazję poprowadzić masterclass na scenie Bellavita Food
Academy, używając tylko produktów prezentowanych na targach. Trzej szefowie
kuchni będą musieli wykorzystać swoją wyobraźnię, wybierając składniki od
wystawców obecnych na targach i tworząc niepowtarzalne dania przed tysiącami
odwiedzających.
Giancarlo Russo zaprosił również do udziału w pokazach Anuelo
Serra – Szefa Kuchni w restauracji San Lorenzo w Warszawie, oraz Jacka Nawrockiego – Właściciela i
Szefa Kuchni restauracji Saute Jacek Nawrocki.
Również znani już z poprzedniej edycji – Andrea Camastra –
Właściciel i Szef Restauracji Senses odznaczonej gwiazdką Michelin, oraz
Marzena Gromelska – Główny Szef Kuchni Restauracji Chianti Trattoria – Kręgliccy
w Warszawie, dadzą popis sztuce kulinarnej podczas targów WorldFood Warsaw.
W sekrety sztuki światowego dziedzictwa UNESCO w robieniu pizzy
po raz kolejny wprowadzi nas Starita Pizza Academy.
Targi WorldFood Warsaw zaszczyci grupa kilkunastu wystawców z
Hiszpanii, prezentując swoje tradycyjne produkty i regionalne specjały:
hiszpańskie tapas, wina, sery, produkty ekologiczne, oliwę czy wyjątkowy smak
papryczek chili.
W tym roku nie zabraknie również Kevina
Aistona, znanego kucharza –
strażaka, który tradycyjnie na stoisku Brytyjsko - Polskiej Izby Handlowej, zaprezentuje
smakowite steki jagnięce i inne specjalności kuchni angielskiej.
„Szczególnie
zapraszamy wszystkich przedstawicieli sektora HoReCa do udziału w wydarzeniu. W
targach weźmie udział kilkuset Wystawców z branży spożywczej z 25 krajów świata m.in. reprezentujący Białoruś,
Belgię, Egipt, Niemcy, Węgry, Indie, Indonezję, Polskę, Rumunię, Rosję,
Hiszpanię, Sri Lankę, Turcję, Wielką Brytanię, Wietnam czy Chiny, a wraz z nimi
przyjadą wyjątkowe produkty, smaki i zapachy, które mogą być zaproszeniem do
kulinarnej przygody dla właścicieli, restauracji, klubów, kawiarni,
herbaciarni, pubów czy punktów gastronomicznych. Warto wykorzystać tę okazję, by nawiązać wartościowe kontakty biznesowe i zapoznać się z nowinkami i ofertą
dla tego sektora. Najbliższa, V edycja, zapewnia rozmowy handlowe zorganizowane
pod potrzeby i zainteresowania uczestników, również z branży HoReCa, oraz pokazy kulinarne
przygotowane przez najlepszych kucharzy” - zachęca Agnieszka Szpaderska
Manager Targów.
Nie może Was zabraknąć podczas targów
WorldFood Warsaw.
Zapraszamy przedstawicieli branży
spożywczej i gastronomicznej!
Rejestracja on-line: www.worldfood.pl/Rejestracja-on-line
pełna lista aktualności
|