Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Seminarium PFPŻ ZP - "Zasady funkcjonowania systemu wczesnego ostrzegania o niebezpiecznej żywności i paszach - systemu RASFF. Rola i obowiązki przedsiębiorców" - w dniu 29 października br.
„Polska Federacja Producentów Żywności” Związek Pracodawców zaprasza do udziału w bezpłatnym seminarium dotyczącym funkcjonowania systemu wczesnego ostrzegania o niebezpiecznej żywności i paszach – systemu RASFF.

„Zasady funkcjonowania systemu wczesnego ostrzegania o niebezpiecznej żywności i paszach – systemu RASFF. Rola i obowiązki przedsiębiorców”

Seminarium polecamy pracownikom firm, którzy pragną dowiedzieć się:

  •  w jakich sytuacjach informacje o produktach niebezpiecznych są zgłaszane do europejskiego systemu RASFF i publikowane na stronach Komisji Europejskiej,

  • kiedy rozpoczyna się wycofywanie produktu zidentyfikowanego jako niebezpieczny z rynku Unii Europejskiej,

  • jaka jest rola urzędowych inspekcji w funkcjonowaniu systemu

  • jaki jest udział przedsiębiorcy w podejmowanych działaniach w ramach systemu RASFF

 Każdy przedsiębiorca branży spożywczej powinien znać zasady funkcjonowania systemu RASFF, ponieważ w każdej chwili konieczność wycofania może dotyczyć również jego produktu. Zrozumienie mechanizmów systemu RASFF ma kluczowe znaczenie dla funkcjonowania wszystkich firm żywnościowych i paszowych.

Podczas Seminarium przedstawiciel Krajowego Punktu Kontaktowego ds. RASFF mieszczącego się w Głównym Inspektoracie Sanitarnym omówi wszystkie aspekty funkcjonowania systemu oraz odpowie na pytania uczestników.

Seminarium odbędzie się 29 października br., przy ul. Chałubińskiego 8 w Warszawie (sala konferencyjna na parterze).

Udział w Seminarium jest bezpłatny!

Osoby zainteresowane udziałem prosimy o wypełnienie Formularza Uczestnictwa i odesłanie  go faksem do biura PFPŻ ZP (+48 22 830 70 56) lub w formie elektronicznej (e-mail: biuro@pfpz.pl ), najpóźniej do dnia 22 października 2009 r.

Ilość miejsc jest ograniczona.

W załączeniu przekazujemy Program Seminarium oraz Formularz Uczestnictwa.

 Zapraszamy do udziału.

 Biuro PFPŻ

 „Polska Federacja Producentów Żywności” Związek Pracodawców
 ul. Chałubińskiego 8, 00-613 Warszawa
 tel. +48228307055, fax. +48228307056
 www.pfpz.pl 

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij