Charytatywne warsztaty gotowania świątecznych potraw20 grudnia 2017 roku Związek Polskie Mięso zorganizował charytatywne warsztaty gotowania świątecznych potraw, które poza PFPŻ ZP wspierali również inni sponsorzy, tj.: Akademia Kulinarna Marcina Budynka, Zakłady Mięsne Zakrzewscy, Zakłady Mięsne Stanisławów, PRIME FOOD, NERO, Baziółka, MuffinLove.Dzieci z warszawskiego Domu
dziecka nr 1 mogły poczuć magię świąt i otrzymać odrobinę ciepła i słodyczy, przygotowując wraz z wybitnymi szefami kuchni - Marcinem Budynkiem
i Robertem Sową oraz dziennikarzami, świąteczne potrawy, dekorowali pierniki i
wyjątkowe muffinki. Przy dekorowaniu słodkości podopieczni mogli wykazać się
kreatywnością i pomysłowością, a wspierała ich między innymi Małgosia
O’Szewster z MuffinLove. Dzieci oraz dziennikarze chętnie zabrali ze sobą
własnoręcznie przygotowane słodycze.
Dzieciaki serwowały także
wszystkim gościom danie z mięsem w roli głównej oraz ziołowe sosy na bazie ziół
dostarczonych licznie przez firmę Baziółka – Swedeponic Polka Sp. z o.o.
Podczas wydarzenia nie mogło
zabraknąć oczywiście Świętego Mikołaja! Dzięki partnerom wydarzenia Dzieci
otrzymały indywidualne prezenty, dostosowane do ich wieku a także wiele innych
upominków, między innymi: rozmaite gry planszowe, edukacyjne, zabawki, torby
słodyczy, vouchery na zakup odzieży, pralkę oraz zmywarkę, zapas ziół i
oczywiście zapas POLSKIEGO MIĘSA na cały rok.
Podopieczni zjedli także ciepły
posiłek a na koniec podzielili się swoimi wrażeniami i uśmiechem, które to były
największą nagrodą za trud i prace, włożone przez Związek Polskie Mięso i
sponsorów
w przygotowanie tych warsztatów.
Mamy nadzieję, że Dzieci na długo
zapamiętają świąteczne warsztaty i będą ciepło wspominać wspólnie spędzony czas
z polskim mięsem.
pełna lista aktualności
|