Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Polskie mięso drobiowe do Singapuru
Weterynaryjne służby Singapuru poinformowały o ukończeniu rozpatrywania polskiego wniosku dot. możliwości eksportu mięsa drobiowego.

Ocena polskiego wniosku aplikacyjnego została przeprowadzona na podstawie obszernej dokumentacji opracowanej przez Główny Inspektorat Weterynarii oraz w oparciu o inspekcję polskich zakładów sektora mięsa drobiowego, zorganizowaną w maju 2017 r.


Władze singapurskie pozytywnie oceniły polski system nadzoru nad chorobami drobiu oraz bezpieczeństwem produkcji mięsa drobiowego. Konsekwencją podjętych działań jest uznanie przez Singapur Polski za kraj, z którego eksport mrożonego mięsa drobiowego jest bezpieczny.


W celu faktycznego rozpoczęcia eksportu konieczne jest nadanie przez służby singapurskie uprawnień eksportowych polskim podmiotom oraz uzgodnienie bilateralnego świadectwa zdrowia dla mrożonego mięsa drobiowego eksportowanego do Singapuru.


W pierwszej kolejności na zatwierdzenie do eksportu mogą liczyć podmioty kontrolowane przez singapurskich inspektorów w trakcie tegorocznej majowej inspekcji. 


Więcej informacji: MRiRW.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij