„Smart eat. Smart economy, czyli o gospodarce cyrkularnej w produkcji i konsumpcji żywności”Serdecznie zapraszamy na spotkanie „Smart eat. Smart economy, czyli o gospodarce cyrkularnej w produkcji i konsumpcji żywności”, które odbędzie się 16 października w godzinach 13-15 w siedzibie Pracodawców RP. Organizatorem wydarzenia jest Instytut Strategii i Rozwoju.Serdecznie zapraszamy na spotkanie „Smart eat. Smart economy, czyli o gospodarce cyrkularnej w produkcji i konsumpcji żywności”, które odbędzie się 16 października w godzinach 13-15 w siedzibie Pracodawców RP. Organizatorem wydarzenia jest Instytut Strategii i Rozwoju.
Światowy Dzień Żywności to dobra okazja, żeby porozmawiać na temat gospodarki cyrkularnej. Jej głównymi założeniami jest dbałość o możliwie najmniejsze zużycie zasobów naturalnych, uwzględnienie wpływu produktu na środowisko, czysta produkcja, zmniejszenie ilości odpadów, użycie energii ze źródeł odnawialnych, konsumpcja szanująca środowisko oraz używanie odpadów jako surowców i ich przerabianie. Podczas spotkania przedstawiciele administracji, think tanków oraz przedsiębiorcy będą rozmawiać o korzyściach, jakie płyną ze stosowania zasad gospodarki o zamkniętym obiegu. Paneliści będą się także zastanawiać nad koniecznością odpowiedzialnej produkcji i konsumpcji oraz ich skutkach.
Konferencja odpowie na pytania:
- Czym jest odpowiedzialna produkcja żywności?
- Jak wygląda powtórny dostęp do zasobów?
- Jaki jest stan polskiej gospodarki w kontekście wyzwań gospodarki cyrkularnej?
Udział w dyskusji potwierdził m.in. Andrzej Gantner, dyrektor generalny PFPŻ ZP.
Szczegóły znajdą Państwo tutaj.
Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc uprzejmie prosimy o potwierdzenie obecności do dnia 13 października 2017 r. pod adresem: pasternak@isir.eu
pełna lista aktualności
|