Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Nastały ciekawe czasy na rynku mięsa
Głównym wyzwaniem branży mięsnej jest walka z ASF, a także powrót na rynki po ptasiej grypie.

Polska jest największym producentem drobiu w Unii Europejskiej. Za to wieprzowinę musimy jeszcze importować, a pogłowie trzody chlewnej jest rekordowo niskie. Z wyprodukowanej w Polsce wołowiny zostaje w kraju jedynie 20 proc. – dla większości klientów to mięso wciąż jest zdecydowanie za drogie. Branża cieszy się jednak z rosnącego spożycia – na ok. 80 kg mięsa, które przeciętny Polak zje w tym roku, przypadnie 2,1 kg wołowiny - podaje Rzeczpospolita.

Więcej informacji: Rzeczpospolita

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij