Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Nowe życie dań gotowych
Od jakiegoś czasu widać prawdziwy boom kategorii dań gotowych - produktów do natychmiastowego spożycia po lekkim odgrzaniu, i produktach częściowo przygotowanych - ocenia Andrzej Gantner, dyrektor generalny PFPŻ ZP.

Konsumenci rzeczywiście zaczynają sięgać po tego typu żywność na co dzień. Kiedyś dania gotowe były traktowane jako żywność zastępcza, np. zabierana pod namiot, i kojarzyła się z produktem nie najlepszej jakości. To się zmieniło — znacząco poszerzył się asortyment, doszło wiele nowych form opakowań, które zagwarantowały m.in. łatwość użycia, poprawiła się jakość tych produktów i ich dostępność. Tworzą się tu już różne mniejsze kategorie, jak np. produkty sous vide (czyli gotowane wolno w niskiej temperaturze) - komentuje dla Pulsu Biznesu Andrzej Gantner, dyrektor generalny PFPŻ ZP.


Źródło: Puls Biznesu


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij