Szkolenie FDA/FSMA dla eksporterów żywności do USA: „Kontrole Prewencyjne w Bezpieczeństwie Żywności” (FSPCA Preventive Controls For Human Food), 12-14 grudnia 2017 r. , Warszawa.Skorzystaj z ostatniej szansy udziału w szkoleniu dla PCQI prowadzonym w języku polskim i uznawanym przez FDA.
Eksportujesz żywność
lub produkty spożywcze do USA?
Jesteś
przygotowany na nowe wymogi FDA w ramach ustawy o bezpieczeństwie żywności
FSMA?
Skorzystaj
z ostatniej w 2017 roku szansy udziału w
szkoleniu dla PCQI, prowadzonym w języku polskim
- Zdobądź
kwalifikacje upoważniające do pełnienia funkcji PCQI
- Dowiedz się jak
stworzyć Plan Bezpieczeństwa Żywności zgodny z
wymaganiami FDA-FSMA
- Poznaj przepisy
FSMA istotne dla eksporterów żywności do USA
- Uzyskaj oficjalny Certyfikat
FSPCA -PCQI: „Preventive Controls for Human Food”, uznawany przez FDA.
ProFOOD Consulting LLC.
zaprasza na szkolenie otwarte skierowane do przedstawicieli branży spożywczej
eksportujących żywność do Stanów Zjednoczonych a także osób zaangażowanych we
wdrażanie i monitorowanie planów bezpieczeństwa żywności zamierzających zdobyć
kwalifikacje do pełnienia funkcji PCQI
(Preventive Controls Qualified Individual).
W związku z bardzo dużym
zainteresowaniem polskich przedsiębiorców tematem FSMA i chęcią poznania nowych
wymagań stawianych eksporterom żywności
do Stanów Zjednoczonych, mamy Państwu do zaoferowania jedyne szkolenie uznawane przez FDA,
prowadzone w języku polskim. Kurs ten
spełnia wymagania szkoleniowe FDA dla PCQI zawarte w amerykańskiej reformie
prawa dotyczącego bezpieczeństwa żywności (FSMA).
Każdy zakład
produkcyjny, który podlega obowiązkowi rejestracji w amerykańskim urzędzie ds.
Żywności i leków (FDA) musi mieć wykwalifikowaną osobę odpowiedzialną za
kontrole prewencyjne żywności. Zalecane jest, aby co najmniej jedna
osoba, zamierzająca pełnić funkcję PCQI uzyskała przeszkolenie w zakresie
nowych regulacji FSMA.
Eksporterzy żywności do USA podlegają przepisom FSMA w takim samym stopniu
jak zakłady krajowe w Stanach Zjednoczonych.
W przypadku gdy producent nie zastosuje się do nowych przepisów o bezpieczenśtwie żywności,
FDA może odmówić mu prawa eksportu do USA.
Głównym celem szkolenia jest zapoznanie
z nowymi restrykcyjnymi przepisami FDA- FSMA i ich znaczeniem dla eksporterów
żywności na rynek amerykański.
Szkolenie FSPCA-FDA „Kontrole Prewencyjne w bezpieczeństwie
żywności” (ang. Preventive Controls
for Human Food) zostało opracowane przez FSPCA we współpracy z FDA i przygotowuje
do pełnienia funkcji PCQI (ang. Preventive Controls Qualified
Individual) określonych w ustawie o
Modernizacji Bezpieczeństwa Żywności (FSMA).
Zgłoszenia na szkolenie można dokonać
najpóźniej do dnia 17 listopada 2017r. na naszej stronie internetowej: www.profoodconsulting.com
W celu uzyskania
dodatkowych informacji odnośnie
szkolenia prosimy o kontakt mailowy pod adresem: info@profoodconsulting.com
pełna lista aktualności
|