CAŁA BRANŻA SPOŻYWCZA W STOLICY – WORLDFOOD ZAPRASZAJuż 11-13 kwietnia w stolicy, po raz czwarty, odbędą się targi WorldFood Warsaw, najbardziej dynamicznie rozwijające się wydarzenie biznesowe dedykowane branży spożywczej. To ostatni moment na zgłoszenie swojego udziału w roli wystawcy i obecności razem z innymi uczestnikami branży podczas tego wydarzenia. MASZ OSTATNI TYDZIEŃ - ZAREZERWUJ STOISKO!Będzie to świetna okazja do przeprowadzenia
bezpośrednich rozmów z obecnymi i potencjalnymi kontrahentami, wprowadzenie na
rynek i promocja nowych produktów i usług, pozyskanie opinii od odbiorców na
temat produktów firmy, budowanie wizerunku firmy poprzez profesjonalną
prezentację produktów, śledzenie najnowszych trendów oraz zaistnienie na arenie
międzynarodowej. Będzie też okazja do przeprowadzenia rozmów z głównymi
przedstawicielami branży w ramach rozmów kuluarowych czy wieczornego
networkingu. WorldFood Warsaw oferuje
darmową usługę matchmakeing’u, umożliwiając Wystawcom i Zwiedzającym
zaaranżowanie spotkań przed rozpoczęciem
targów.
W tym roku atrakcją targową będzie pawilon
włoski Bellavita ,
w którym odbędą się warsztaty kulinarne z udziałem m.in. Andrea Camastra – szefa kuchni i współwłaściciela warszawskiej
restauracji Senses odznaczonej prestiżową gwiazdką Michelin, Umberto Vezzoli z
T. Bistrot by Mezoli z Milanu oraz Tomasza Koleckiego z Polskiego Stowarzyszenia
Sommelierów.
„Ponad
pięćdziesięciu najlepszych włoskich producentów żywności i napojów zaprezentuje
autentyczne wyroby, wyróżniające się spośród tysiąca innych jakością, marką i
historią. W pawilonie spotkają się przedstawiciele wielkich marek i firmy specjalizujące
się w produkcji rzemieślniczej – będzie to wyjątkowa okazja, by w jednym
miejscu zapoznać się z tak bogatą ofertą trufli, dojrzewającej szynki
parmeńskiej, licznych włoskich mięs i wędlin peklowanych, octu balsamicznego z
Modeny, oliwy z oliwek pierwszego tłoczenia, świeżych serów i innego nabiału,
makaronów oraz regionalnych win i alkoholi wysokoprocentowych.”- prezentuje i zachęca do odwiedzenia Agnieszka Szpaderska, Manager
Targów
W ramach targów Organizatorzy zorganizowali liczne
debaty, spotkania B2B, pokazy kulinarne, spotkania z przedstawicielami sieci oraz liczne atrakcje i konkursy dla zwiedzających.
Patronat Honorowy nad targami WorldFood Warsaw objęli:
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Agencja Rynku Rolnego.
Partnerami merytorycznymi i współorganizatorami debat
i paneli tematycznych są największe i najważniejsze organizacje branżowe – Polska
Federacja Producentów Żywności, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji,
Związek Sadowników RP, Unia Owocowa, Krajowa Rada Drobiarska, UPEMI- Unia
Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Stowarzyszenie Rzeźników i
Wędliniarzy, Polskie Mięso, POLBISCO- Stowarzyszenie Polskich Wyrobów
Czekoladowych i Cukierniczych, Stowarzyszenie Polska Ekologia , Stowarzyszenie
Krajowa Unia Producentów Soków KUPS , Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów
Mleka.
Jeśli
chcecie posłuchać znanych ekspertów,
przedsiębiorców, ludzi nauki i biznesu, musicie koniecznie zarejestrować się
on-line i wziąć udział w panelach tematycznych . Będziemy rozmawiać i poruszać
ciekawe zagadnienia dotyczące branży , jej rozwoju i problemów.
Jakie
są perspektywy rozwoju handlu produktami spożywczymi na rynkach krajów
trzecich i jakie szanse daje CETA? Dlaczego projekt współpracy i wejścia na
rynek brytyjski 2 WAY’ jest alternatywą dla wielu polskich firm? Czy na polskim winie można zarobić? Ile Polski w polskim produkcie? Czy rozwój
branży produktów ekologicznych w Polsce jest zagrożony? Czy i jak nasze jabłka zawojowały świat – prawda i mity? Czy słodycze to niedoceniany
mistrz eksportu? Promocja niezbędna od zawsze
– czy umiemy to robić , czy wiemy jak
promować produkt a jak firmę?
Na te i inne pytania odpowiedzą
fachowcy, eksperci, właściciele firm, przedstawiciele kadry
zarządzającej, nauki, ekonomiści, ale przede wszystkim Ci dla których
branża spożywcza jest ważnym sektorem i kołem napędowym polskiej
gospodarki.
Liczne
patronaty mediów ogólnopolskich i branżowych
umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację firm, stoisk i
możliwości polskiej branży spożywczej ale także relacje z części merytorycznych
i wydarzeń towarzyszących.
Patronat
merytoryczny nad Konkursem dla Wystawców
o Złoty Medal WorldFood Warsaw, objęło
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni pod egidą Jarosława
Uścińskiego. Jury pod jego pod
jego czujnym okiem wybierze najlepsze produkty , które zostaną nagrodzone
podczas wieczornej Gali, a merytoryczne szkolenia i warsztaty zapewnią
słuchaczom rzetelną dawkę wiedzy z zakresu zarządzania biznesem
gastronomicznym i przybliżą nowinki w rozwijającej się branży HoReCa. To także
doskonała możliwość do pozyskania dostawców oferujących najwyższej jakości
towary. Zapraszamy do Sektora EcoFood czy Wine&Spirits. Nie będziecie
zawiedzeni odwiedzając stoiska bo oferta będzie ciekawa i urozmaicona.
Te
i inne atrakcje czekają na Was podczas wyjątkowego spotkania branży w Warszawie!
Musicie być razem z nami w dniach 11-13
kwietnia!
Więcej informacji: www.worldfood.pl