Ruszyła rejestracja na FOOD AUTOMATION - konferencję branży spożywczejEfektywność energetyczna przedsiębiorstw produkcyjnych będzie jednym z tematów konferencji branży spożywczej, której druga edycja odbędzie się w Łodzi w dniach 23-24.03.2017 r. Do udziału w wydarzeniu zapraszają firma Siemens oraz Polska Federacja Producentów Żywności.Podczas
konferencji zaprezentowane zostaną obowiązki nakładane na zakłady produkcyjne
ustawą o efektywności energetycznej w kontekście możliwych do osiągnięcia
korzyści produkcyjnych oraz kosztowych. Poruszony zostanie także temat tracingu,
jako narzędzia pozwalającego na ograniczanie strat oraz wątek robotyzacji.
Organizatorzy
zaplanowali cztery bloki tematyczne: efektywność energetyczna, audyt automatyzacji
przedsiębiorstw, bezpieczeństwo żywności oraz bezpieczeństwo zakładów produkcyjnych.
„Przemysł spożywczy jest jednym z
głównych filarów polskiej gospodarki, a nasz kraj jest jednym z największych
eksporterów żywności w Europie. Aby jedynym atutem w konkurowaniu z zagranicznymi
firmami nie były jedynie niskie koszty pracy, konieczne jest ciągłe
doskonalenie i unowocześnianie procesu produkcyjnego” – mówi Łukasz
Otta z firmy Siemens. – „Poza wymaganiami
stawianymi przez rynek, zakłady produkcyjne muszą sprostać również wymaganiom
prawnym – stąd blok tematyczny poświęcony efektywności energetycznej, w którym
omówione zostaną korzyści wynikające z ustawy obowiązującej od 1 października
2016 r. To szansa dla przedsiębiorców, szczególnie tych z sektora MŚP, którzy
elastycznie mogą podchodzić do oczekiwań i zmian płynących z ich otoczenia
biznesowego. Udział w spotkaniach branżowych jest doskonałą okazją do
zgłębienia tego tematu oraz poznania najlepszych praktyk” – dodaje.
AGENDA KONFERENCJI
Partnerem Strategicznym konferencji jest Polska
Federacja Producentów Żywności. Partnerem Głównym konferencji jest firma ATER
Logic, Partnerem Branżowym firma ASKOM. Partnerami konferencji są firmy:
Automatech, DB Energy, Hamilton, KUKA, Schulz Infoprod, Stesar, Tauron
Sprzedaż.
Do
udziału w konferencji organizatorzy zapraszają osoby zarządzające
przedsiębiorstwami, dyrektorów technicznych oraz osoby odpowiedzialne za planowanie
inwestycji.
Koszt
uczestnictwa w konferencji to 790 PLN netto za udział z noclegiem w pokoju
jednoosobowym, 690 PLN netto za udział z noclegiem w pokoju dwuosobowym
oraz 500 PLN netto za udział bez noclegu. Uczestnicy konferencji mają
zapewniony udział w konferencji, materiały konferencyjne, wyżywienie oraz
zakwaterowanie zgodne z wybranym typem uczestnictwa.
Konferencja
odbędzie się w hotelu Holiday Inn **** w Łodzi.
Więcej informacji i rejestracja: www.konferencja-foodautomation.pl
Dalszych informacji udziela:
Aleksandra Szafraniec, Omega Communication
22 854 16 29, aszafraniec@communication.pl
pełna lista aktualności
|