Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
RSPO – certyfikacja oleju palmowego – webinar Bureau Veritas!
Zapraszamy na bezpłatny webinar Bureau Veritas!

Olej palmowy, jako najlepiej sprzedający się olej na świecie, jest obecny w więcej niż w połowie produktów sprzedawanych w supermarketach.


Za jego popularnością przemawia jego wszechstronne zastosowanie i produkcja pozwalająca na użycie mniejszego obszaru niż w przypadku innych roślin oleistych (m.in.: rzepaku, soi, czy słonecznika).


Obecnie grupa wielu interesariuszy (w tym sieci handlowe) promują rozwój i korzystanie ze zrównoważonego oleju palmowego wymagając od producentów m.in. odpowiedzialnego rozwoju nowych plantacji, poszanowania dla praw pracowników, czy korzystania z najlepszych praktyk produkcyjnych.


Czym jest organizacja RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) i jaki jest jej cel, dlaczego tak ważna jest kwestia zrównoważonego rozwoju i jakie obowiązki mają producenci i dystrybutorzy oleju palmowego prowadzący wymianę z sieciami handlowymi nalężącymi do grupy RSPO - tego dowiecie się państwo na naszym kolejnym webinarze pt. „RSPO – certyfikacja oleju palmowego”.  


Na spotkaniu omówimy następujące zagadnienia:

  • Czym jest olej palmowy?
  • Z czego wynika potrzeba „zrównoważonego rozwoju”?
  • Czym jest organizacja RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) i jakie są jej cele?
  • Jak wygląda zarys certyfikacji w łańcuchu dostaw?

Kiedy:

26 lipca 2016 (wtorek), godz.10:30


Wstęp:

Webinar bezpłatny. Liczba miejsc ograniczona. Liczy się kolejność zapisów.


Prowadzący:

BV20160721c
Jacek Markiewicz – wieloletni trener i audytor Bureau Veritas. Posiada bogate doświadczenie audytowe związane z bezpieczeństwem żywności i certyfikacją łańcucha produkcji i dostaw biomasy. Uczestnicy jego szkoleń poznają rzeczywiste zastosowanie wymagań stawianych w takich standardach jak IFS, BRC, HACCP oraz ISO 22000.
 
BV20160721a

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij