W programie m.in.: - Barwniki w
żywności w świetle obowiązujących przepisów
- Nowe
wymagania dotyczące bezpieczeństwa zdrowotnego opakowań z tworzyw
sztucznych - badania migracji, wymagania dla tworzyw z recyklingu
- Aktualny stan
prawny rozporządzeń wykonawczych do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i
Rady (UE) nr 609/2013 w sprawie żywności
przeznaczonej dla niemowląt i małych dzieci
- Straty
składników odżywczych a deklaracja na opakowaniach środków spożywczych w
świetle wymagań prawnych
- Produkty
spożywcze wzbogacane
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich
przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie
dla pracowników firm produkcyjnych -
pracowników działów produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla
osób odpowiedzialnymi za sprawy legislacyjne. Więcej informacji oraz ramowy program seminarium znajduje się tutaj
|