Konferencja szkoleniowa PFPŻ ZP: "Składniki żywności - aktualne wymagania prawne", 03.03.2016 r.Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji szkoleniowej „Składniki żywności - aktualne wymagania prawne”, która odbędzie się 3 marca 2016 r. w Warszawie.
Polska
Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
zaprasza do
udziału w konferencji szkoleniowej:
„Składniki żywności
– aktualne wymagania prawne ”
3 marca 2016 r., Hotel Marriott, Warszawa
25%
rabatu dla prenumeratorów kwartalnika „Food –Lex”
W
programie:
- Zasady informowania konsumentów o składzie
żywności
- Dodatki do żywności i enzymy – status prac
legislacyjnych i ostatnie zmiany przepisów
- Aromaty do żywności – wymagania i zmiany
prawne
- Nowa żywność stosowana jako składnik
produktu spożywczego
- Składniki odżywcze w produktach
spożywczych – określanie zawartości do celów znakowania
- Ilościowa zawartość składników w
produktach spożywczych – QUID
Gwarantujemy najlepszych wykładowców: Joanna Gajda-Wyrębek (Narodowy
Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny), Dorota Krzyżanowska (Główny Inspektorat Jakości
Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych), Małgorzata Krzepkowska (J.S.
Hamilton Poland S.A.), Beata Przygoda (Instytut Żywności i
Żywienia), Marlena Żarnecka (Dentons), oraz najbardziej aktualne
informację odnośnie stosowania dodatków do żywności.
Kto powinien wziąć udział w konferencji:
Konferencja
jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym
łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z
działów: jakości i rozwoju, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.
Więcej informacji i formularz
zgłoszeniowy dostępny na stronie:
KONFERENCJA
PFPŻ ZP: „SKŁADNIKI
ŻYWNOŚCI – AKTUALNE WYMAGANIA PRAWNE”
pełna lista aktualności
|