Konferencja "Substancje dodatkowe przyjazne konsumentowi w piekarnictwie i cukiernictwie", Licheń, 26-27.03.2009 r.Polska Izba Dodatków do Żywności we współpracy ze Stowarzyszeniem Rzemieślników Piekarstwa RP organizuje w dniach 26-27 marca br. coroczną konferencję naukowo-promocyjną pt. „Substancje dodatkowe przyjazne konsumentowi w piekarnictwie i cukiernictwie".Konferencja ta będzie forum wymiany informacji i poglądów między naukowcami, wytwórcami użytkownikami o postępach w dziedzinie produkcji oraz stosowania różnego rodzaju dodatków stosowanych w piekarstwie i cukiernictwie.
W referatach plenarnych omówione zostaną między innymi problemy:
- dodatki a oczekiwania klienta
- znaczenia technologicznego dodatków w piekarstwie i cukiernictwie
- kierunki prac ustawodawczych UE i Polski
Warsztaty obejmować będą problemy:
- Wpływ matrycy produktu na ocenę właściwości funkcjonalnych aromatów spożywczych
- Wpływ substancji słodzących na jakość produktu
Wykładowcami konferencji będą między innymi: prof. Jan Michniewicz (Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu), prof. Franciszek Świderski (SGGW Warszawa),mgr Joanna Gajda (PZH Warszawa).
Osoby zainteresowane udziałem proszone są o odesłanie faksem wypełnionej karty zgłoszeniowej w terminie do dnia 5 marca br. do biura Polskiej Izby Dodatków do Żywności do p. Pauliny Wiatrowskiej Tel. 63/249 13 72
Tel./Fax 63/243 73 77 kom. 0691 704 805 biuro@idz.com.pl www.idz.com.pl
Istnieje również możliwość przedstawienia w trakcie konferencji:
- komunikatów ustnych prezentujących nowe osiągnięcia i produkty firm
- posterów prezentujących zakres działalności oraz oferty usług badawczych i laboratoryjnych poszczególnych firm
- stoisk produktów, sprzętu lub aparatury.
Osoby zainteresowane taką formą prezentacji proszone są o kontakt z biurem PIDŻ w terminie do dnia 29 lutego br.
Do pobrania:
zaproszenie
formularz zgłoszeniowy
informacja o prezentacjach komercyjnych
pełna lista aktualności
|