Dariusz Put pracuje w namysłowskiej fabryce lodów od 1993 roku. Zaczynał jako Specjalista ds. Higieny /HACCP oraz wdrożeń norm jakościowych ISO serii 9000, w latach 2003-2013 był Kierownikiem Działu Rozwoju Produktu, a przez ostatnie 2 lata pełnił funkcję Kierownika Produkcji. Teraz będzie zarządzał fabryką lodów Nestlé Schöller w Namysłowie.
Zakład w Namysłowie to 6 nowoczesnych linii produkcyjnych zdolnych do wytwarzania pełnej gamy form i smaków lodowych oraz 2 magazyny – chłodnie o pojemności 11 tys. miejsc paletowych. Obecnie produkowane są tu lody w rożkach (Kit Kat, Lion, Princessa), lody na patyku Cortina, Kaktus, Pirulo, Nesquik, a także lody familijne Manhattan i lody dla gastronomii pod markami Schöller i Mövenpick. Połowa produkcji lodów z fabryki w Namysłowie trafia na polski rynek, a pozostałe 50% do 20 innych krajów, m.in. do Czech, Słowacji, Niemiec, Austrii, Rumunii, Francji, Włoch, na Węgry czy do Izraela.
Fabryka lodów Nestlé Schöller jest jednym z głównych pracodawców w Namysłowie. Obecnie zatrudnia ponad 350 osób, a w szczycie sezonu produkcyjnego nawet 450 osób. Firma tworzy też miejsca praktyk zawodowych i programy stażowe, które pozwalają młodym namysłowianom zdobywać cenne doświadczenie zawodowe w międzynarodowej firmie i rozwijać swoje umiejętności. Trzymiesięczne płatne praktyki w ramach Inicjatywy Na Rzecz Zatrudniania Ludzi Młodych – Nestlé needs YOUth właśnie zakończyło tam 7 osób.