Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Minister Sawicki: Przetwórcy powinni konsolidować się w formie klastrów
Marek Sawicki oraz przedstawiciele ministerstwa rolnictwa oraz Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości spotkali się przedsiębiorcami z branży spożywczej i przekazali im zasady i możliwości wsparcia dla zainteresowanych tworzeniem klastrów.

– Jesteśmy niezorganizowani nie dlatego, że nie można, ale dlatego, że nie chcemy – powiedział minister Marek Sawicki do uczestników szkolenia dotyczącego tworzenia klastrów.


– Musimy się organizować i konsolidować. W Sejmie trwają prace nad uregulowaniem stosunków między sieciami, a przemysłem przetwórczym. To na wypadek, gdyby nie doszło do dobrowolnego wypracowania tzw. kodeksu dobrych praktyk. Teraz czas zrobić kolejny krok, aby przetwórcy skonsolidowali się na przykład w formie klastrów. Dzięki temu sytuacja przemysłu może się znacząco poprawić – powiedział minister Marek Sawicki.


Źródło: MRiRW/Portalspożywczy.pl 11.08.2015

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij