Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
W lutym obniżył się indeks cen mięsa FAO
Indeks cen mięsa FAO obniżył się w lutym br. w skali miesiąca o 1,4 proc. do poziomu 187,4. Ta niewielka obniżka wynika z obecnej sytuacji na rynku wołowiny i jagnięciny, gdzie ceny na rynkach światowych spadają - podali analitycy Banku BGŻ.

Miało na to duży wpływ osłabienie wielu walut w stosunku do dolara, oraz wzrost podaży surowca kierowanego z Australii i Brazylii na eksport.


Z drugiej strony na rynku drobiu obserwujemy względną stabilizację. Natomiast po ośmiu miesiącach spadków cen wieprzowiny, notowane są pierwsze oznaki ożywienia na rynku UE. Dotyczy to również wzrostu cen mięsa kierowanego z UE na eksport.


(Źródło: BGŻ/Portalspożywczy.pl)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij