Wszechnica Żywieniowa w SGGWWszechnica Żywieniowa, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zaprasza na prelekcje w semestrze letnim w roku akademickim 2014/2015.18 marca - Co nowego w żywieniu niemowląt i małych dzieci (1-3 lat)? - dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak, dr inż. Anna Harton (Katedra Dietetyki SGGW)
15 kwietnia - By niejadki chciały jeść – porady dietetyka, lekarza, psychologa - dr inż. Anna Harton, dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak (Katedra Dietetyki SGGW) - lek. med. Witold Klemarczyk (Instytut Matki i Dziecka) - mgr Wanda Urmańska (Instytut Matki i Dziecka)
20 maja - Grillowanie i wędzenie – fakty i mity - prof. dr hab. Mieczysław Obiedziński (Instytut Technologii Żywności i Gastronomii Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży, Wydział Nauk o Żywności SGGW)
17 czerwca - Witamina D – źródła i wpływ na zdrowie - dr inż. Elżbieta Wierzbicka (Katedra Żywienia Człowieka SGGW)
Spotkania odbywają się: w środy o godz. 17.30, a Spotkanie Jubileuszowe 4 grudnia 2014 r. - w czwartek o godz. 17.15, w SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159C, na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II. Dojazd autobusami: 148, 166, 185, 193, 503.
WSTĘP WOLNY! Prelekcje transmitowane są on line – szczegóły na podanej niżej stronie internetowej. Kontakt z organizatorką mgr Hanną Wysocką: - telefon – (22) 59-37-004 - e-mail: hanna_wysocka@sggw.pl Strona internetowa: www.wszechnica_zywieniowa.sggw.pl
pełna lista aktualności
|