Przedłużenie terminu nadsyłania wniosków do programu grantowego PFPŻ ZP!Program grantowy PFPŻ ZP skierowany jest do studentów stacjonarnych studiów doktoranckich realizowanych w państwowych akademickich ośrodkach naukowych w obszarach związanych z żywnością i żywieniem.
Celem programu jest promocja prac badawczych
prowadzonych w obszarze żywności i żywienia, mających praktyczne
znaczenie dla przemysłu żywnościowego.
W
ramach programu wyłonione zostaną trzy projekty badawcze, których
autorom zostaną przyznane granty – każdy na łączną kwotę do 8 000 zł netto, z przeznaczeniem na realizację projektu.
Adresatami programu grantowego są w szczególności doktoranci
kierunków:
- bezpieczeństwo
i jakość żywności,
- nauki
konsumenckie,
- technologia
żywności,
- towaroznawstwo
żywności oraz
- żywienie
człowieka.
O przyznanie grantu mogą ubiegać się doktoranci ośrodków naukowych, które
podpisały z PFPŻ ZP porozumienie w tym zakresie, tj.: - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Przedłużeniu uległ termin przyjmowania aplikacji. Obecnie obowiązujący termin
zgłaszania wniosków do aktualnej edycji programu grantowego to 28 lutego 2015 r. (decyduje data stempla pocztowego).
Do pobrania:
Dodatkowych informacji udziela: Marta Tomaszewska-Pielacha – Dyrektor ds. żywności i żywienia Polskiej Federacji Producentów
Żywności tel. (22) 830 70 55 e-mail: biuro@pfpz.pl
pełna lista aktualności
|