Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Przepisy dotyczące znakowania wołowiny „idą pod ocenę”
Komisja Europejska podda ocenie przepisy dotyczące znakowania wołowiny obowiązujące w krajach Wspólnoty.

Celem oceny będzie stosowalność prawa unijnego w odniesieniu do wołowiny oraz produktów z wołowiny oraz stosunek konsumentów do istniejącego systemu oznakowania mięsa wołowego. Raport ma także ocenić, czy unijne przepisy dotyczące etykietowania wołowiny spełniają potrzeby farmerów oraz innych uczestników łańcucha produkcyjno-sprzedażowego wołowiny. Zgodnie z obowiązującymi przepisami mięso wołowe sprzedawane w sklepach powinno zawierać etykiety informujące o miejscu urodzenia, chowania oraz uboju zwierzęcia. Informacje te wymagane są także w przypadku mięsa wołowego pochodzącego z importu z krajów spoza Wspólnoty.


Źródło: FAMMU/FAPA na podst.: Agra Facts z dn. 30.04.14


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij