Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Produkcja cukru w Polsce kształtuje się na poziomie niższym niż przed rokiem
Zgodnie z danymi producentów cukru, powierzchnia uprawy buraków cukrowych w Polsce w 2013 r. wyniosła 184,9 tys. ha, a zbiory buraków przeznaczonych do produkcji cukru wyniosły 11,2 mln ton - wynika z Biura Analiz i Programowania ARR

W roku gospodarczym 2013/2014 produkcja cukru w Polsce kształtuje się na poziomie niższym niż przed rokiem. Według wstępnych danych GUS, łącznie w okresie od września 2013 r. do lutego 2014 r. wyprodukowano 1.655 tys. ton cukru, o 9% mniej niż przed rokiem.


Zgodnie ze wstępnym danymi producentów bieżąca produkcja cukru buraczanego w całym roku 2013/2014 wyniesie 1.713 tys. ton (1.761 tys. ton z cukrem przeniesionym z roku 2012/2013), o 5% mniej niż w poprzednim roku gospodarczym.


(Źródło: Biuro Analiz i Programowania ARR).


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij