Akademia PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywnościPolska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w
„AKADEMII PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności” 11-12 czerwca 2014 r., Hotel Narvil Serock/k Warszawy
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców
zaprasza do udziału w
„AKADEMII PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo
żywności”
11-12
czerwca 2014 r., Hotel Narvil, Serock k/Warszawy
10% zniżki przy rejestracji do 23 maja 2014 r.
25% zniżki dla prenumeratorów „Food-Lex”
Konferencja poświęcona będzie następującym
zagadnieniom:
I dzień 11
czerwca 2014 r.
- Problemy
przy certyfikacji systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności. Jak sobie z
nimi radzić?
- Bezpieczeństwo
stosowania dodatków do żywności
- ABC Listerii
monocytogenes - zagrożenie i zwalczanie w zakładzie przemysłu spożywczego
- Prawne
aspekty reklamacji konsumenckich dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności
oraz reklamacji pomiędzy przedsiębiorstwami branży spożywczej
II dzień, 12
czerwca 2014 r.
- Nowa żywność
i GMO
- Bisfenol A
oraz inne substancje migrujące z opakowań – stan prawny
- System RASFF
– zasady oceny ryzyka oraz rola Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego -
Państwowego Zakładu Higieny
- Zanieczyszczenie
żywności metalami – aktualny stan prawny oraz prace EFSA, Komisji Europejskiej i Codex Alimentarius
- Alergeny
żywnościowe
Jak
zwykle gwarantujemy najlepszych wykładowców, nieograniczoną możliwość dyskusji
w czasie wykładów oraz podczas uroczystej kolacji!
Kto powinien wziąć udział w
konferencji?
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw
branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników
firm produkcyjnych - pracowników działów
produkcji, zapewnienia jakości, technologii, a także dla osób odpowiedzialnymi
za sprawy legislacyjne.
Formularz zgłoszeniowy dostępny
na stronie:
Akademia
PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności
pełna lista aktualności
|