Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Na rynek trafiło już 91,4 proc. masła z PSA
W ciągu sześciu miesięcy (tj. od dnia 16 sierpnia 2013 r. do 20 lutego 2014 r.) na rynek Wspólnoty trafiło już 81,72 tys. ton masła z PSA. Stanowi to ponad 91,4 proc. ilości, jaka w okresie od 1 marca do 15 sierpnia ubiegłego roku trafiła do prywatnego przechowalnictwa w ramach programu - informuje FAMMU/FAPA.

Najwięcej tego tłuszczu wyprowadzane jest z magazynów w Holandii, Belgii, Irlandii i Danii. Obecnie w składach pozostaje ponad 3,55 tys. ton tego tłuszczu.

Od dnia 16 sierpnia 2013 r. możliwe jest wprowadzanie na rynek masła z programu prywatnego przechowalnictwa masła z unijnymi dopłatami (Program PSA). 


(Źródło: FAMMU/FAPA).


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij