Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
ARR: Niższy poziom produkcji cukru w Polsce i UE
W kampanii cukrowniczej 2013/2014 produkcja cukru w Polsce kształtowała się na poziomie niższym niż przed rokiem. Według wstępnych danych GUS, łącznie w okresie od września do grudnia 2013 r. wyprodukowano 1.574 tys. ton cukru, o 4,6 proc. mniej niż przed rokiem - informuje ARR.

Komisja Europejska przewiduje niższy poziom produkcji cukru również w UE. Zgodnie z prognozą KE ze stycznia 2014 r., unijna produkcja cukru w roku gospodarczym 2013/2014 1 wyniesie 16,3 mln ton. Produkcja ta będzie powiększona o cukier przeniesiony z roku gospodarczego 2012/2013 do 17 mln ton.


Z tej ilości przewidywana produkcja kwotowa wyniesie 13,1 mln ton, natomiast produkcja pozakwotowa prognozowana jest na poziomie 3,9 mln ton. 


(Źródło:ARR).


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij