Warsztaty eksperckie dla branży spożywczej już w marcu w ŁodziJak zapewnić bezpieczeństwo i najwyższą jakość żywności? Na to pytanie będą starali się znaleźć odpowiedź prowadzący i uczestnicy dwudniowych warsztatów eksperckich, organizowanych przez TÜV Rheinland Polska w dniach 27-28 marca w Łodzi.Celem
warsztatów będzie przedstawienie praktycznych rozwiązań oraz stworzenie
platformy wymiany doświadczeń w zakresie systemów zarządzania, społecznej
odpowiedzialności biznesu, wymagań i procedur prawnych, bezpieczeństwa żywności, badań laboratoryjnych oraz gorącego
tematu - znakowania żywności.
Uczestnicy
spotkania będą mieli okazję podyskutować o wymaganiach sieci handlowych w zakresie projektowania produktów pod marką własną, a także o kodeksach
dostawców marek społecznie odpowiedzialnych. Przewidziane są również warsztaty
na temat wpływu BHP na bezpieczeństwo żywności oraz na temat stosowania czystej
pary w sektorze spożywczym.
W drugim
dniu konferencji ekspert TÜV Rheinland Polska omówi szczegółowo obowiązki
producentów żywności w zakresie znakowania wynikające z rozporządzenia UE
1169/2011. Podpowie także jak ustrzec się błędów w specyfikacjach.
W bloku
poświęconym rolnictwu będzie natomiast mowa o identyfikowalności w produkcji i
przetwórstwie ekologicznym oraz o tym, gdzie i dlaczego warto poszukiwać nasion ekologicznych. Omówione zostaną także
procedury prawne obowiązujące w ARiMR, a także wymagania GLOBALGAP.
Szczegółowy
program warsztatów oraz karty zgłoszeń dostępne są na stronie organizatora www.tuv.pl
pełna lista aktualności
|