Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Cena cukru najniższa od 3 lat
Zwiększenie produkcji cukru surowego przez największych eksporterów spowodowało spadek jego ceny do najniższego poziomu od czerwca 2010 roku - informuje serwis Pb.pl.

Cukier surowy z marcowych kontraktów notowano na ICE Futures U.S. nawet po 15,13 centów za funt, co oznaczało 1,7 proc. spadek. Eksperci z Międzynarodowej Organizacji Cukru szacują, że w rozpoczętym w październiku sezonie 2013-2014 dostawy cukru będą większe od popytu o 4,7 mln ton - czytamy w Pb.pl.


(Źródło: www.portalspozywczy/Pb.pl).

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij