Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Food Defense – bezpieczna żywność - 25 czerwca 2013 r., Warszawa
Podstawą szkolenia są wymagania standardów IFS, BRC oraz normy ISO 22002-1, która jest zbiorem dobrych praktyk w schemacie certyfikacji FSSC 22000:2011, a przede wszystkim wymagania specyfikacji PAS 96:2010 „Defending food and drink”.

Ostatnie zdarzenia związane z podrabianiem żywności, takie jak afera z solą wypadkową lub środek na szczury w mleku w proszku nakazują wrócić do pytania czy nasza żywność dalej jest godna zaufania?


Przypadki sabotażu ukierunkowanego na bezpieczeństwo żywności lub incydenty prowadzące do przerwania ciągłości zaopatrzenia w żywność to ta sfera zagrożeń, na którą większość firm nie jest gotowa. Procedury przeciwdziałania takim zdarzeniom nazwano ochroną żywności - Food defense.           


 

CZEGO SIĘ DOWIESZ ?


  • Jak oceniać ryzyko – identyfikować krytyczne punkty dotyczące bezpieczeństwa w łańcuchu powstawania żywności ?
  • Jak ograniczyć ryzyko skażenia wyrobu, aktów sabotażu?
  • Jak zarządzać sytuacjami kryzysowymi ?
  • Jak budować świadomość pracowników w zakresie ochrony żywności?

 

ZAWARTOŚĆ SZKOLENIA


  • Bezpieczeństwo żywności a ochrona żywności
  • Przykładowe zagrożenia w produkcji
  • Wymagania dostępnych na rynku standardów 
  • w zakresie Food defense
  • TACCP analiza zagrożeń i ocena ryzyka działań złośliwych, umyślnych, bioterroryzmu i sabotażu
  • Działania prewencyjne ukierunkowane na: „czynnik ludzki”, ograniczanie ryzyka w obszarze zakładu, procesu, produktu oraz usługodawców i dostawców
  • Procedura gotowości i zarządzania zdarzeniami kryzysowymi.

ODBIORCY SZKOLENIA


Osoby odpowiedzialne za budowanie i utrzymanie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności w oparciu o najwyższe standardy i wymagania.  Najwyższe kierownictwo firmy, Pełnomocnicy ds. Jakości, Audytorzy wewnętrzni, osoby odpowiedzialne za politykę personalną.


Osoby odpowiedzialne za ochronę zakładu oraz nadzór nad pracownikami.

 


INFORMACJE OGÓLNE


Czas trwania: 1 dzień

Cena szkolenia*: 750 PLN + VAT

Cena zawiera koszty: materiałów szkoleniowych, przerw kawowych oraz obiadu.

* do cen należy doliczyć podatek VAT zgodnie z obowiązującymi przepisami

 


W celu uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt z:

Opiekun Kluczowych Klientów

Tel : +48 506 784 100, email: Piotr.Nowak@dnv.pl


 


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij