Konferencja PFPZ ZP pt.:"Stosowanie dodatków do żywności - aktualny stan prawny"Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji pt.: "Stosowanie dodatków do żywności - aktualny stan prawny" w dniu 20 marca 2013 r. w hotelu Marriott w Warszawie.W programie między innymi:
- Zmiany wymagań w załączniku II do rozporządzenia 1333/2008 w zakresie stosowania w żywności określonych dodatków
- Okresy przejściowe na dostosowanie produktów, w tym status przepisów krajowych
- Na co przedsiębiorcy powinni zwracać uwagę w zapisach przepisów o dodatkach – kategorie żywności, specyficzne określenia i definicje, itp.
- Żywność o właściwościach barwiących – konsekwencje zastosowania w produktach spożywczych, klasyfikacja
- Nowe rozporządzenia unijne z zakresu stosowania aromatów – znaczenie praktyczne dla przedsiębiorców
- Znakowanie aromatów – dyskusje państw członkowskich
- Prace EFSA dotyczące oceny bezpieczeństwa dodatków do żywności
- Projekty krajowe i zagraniczne dotyczące oceny spożycia substancji dodatkowych z produktami – konsekwencje dla przemysłu
- Dodatki do żywności, wyzwanie dla firmy spożywczej – doświadczenia audytowe
Gwarantujemy najlepszych wykładowców min.: Joanna Gajda - Wyrębek (Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny), Alicja Walkiewicz (Instytut Żywności i Żywienia), Andrzej Kłodawski (DNV Poland Sp. z o.o.) oraz najbardziej aktualne informację odnośnie stosowania dodatków do żywności.
Kto powinien wziąć udział w konferencji:
Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów: jakości i rozwoju, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.
Formularz zgłoszeniowy dostępny na stronie:
KONFERENCJA PFPZ ZP: STOSOWANIE DODATKÓW DO ŻYWNOŚCI – AKTUALNY STAN PRAWNY”
pełna lista aktualności
|