Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Konferencja PFPZ ZP pt.:"Stosowanie dodatków do żywności - aktualny stan prawny"
Polska Federacja Producentów Żywności Związek Pracodawców zaprasza do udziału w konferencji pt.: "Stosowanie dodatków do żywności - aktualny stan prawny" w dniu 20 marca 2013 r. w hotelu Marriott w Warszawie.

W programie między innymi:

  • Zmiany wymagań w załączniku II do rozporządzenia 1333/2008 w zakresie stosowania w żywności określonych dodatków
  • Okresy przejściowe na dostosowanie produktów, w tym status przepisów krajowych
  • Na co przedsiębiorcy powinni zwracać uwagę w zapisach przepisów o dodatkach – kategorie żywności, specyficzne określenia i definicje, itp.
  • Żywność o właściwościach barwiących – konsekwencje zastosowania w produktach spożywczych, klasyfikacja
  • Nowe rozporządzenia unijne z zakresu stosowania aromatów – znaczenie praktyczne dla przedsiębiorców
  • Znakowanie aromatów – dyskusje państw członkowskich
  • Prace EFSA dotyczące oceny bezpieczeństwa dodatków do żywności
  • Projekty krajowe i zagraniczne dotyczące oceny spożycia substancji dodatkowych z produktami – konsekwencje dla przemysłu
  • Dodatki do żywności, wyzwanie dla firmy spożywczej – doświadczenia audytowe

Gwarantujemy najlepszych wykładowców min.: Joanna Gajda - Wyrębek (Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny), Alicja Walkiewicz (Instytut Żywności i Żywienia), Andrzej Kłodawski (DNV Poland Sp. z o.o.) oraz najbardziej aktualne informację odnośnie stosowania dodatków do żywności.



Kto powinien wziąć udział w konferencji:

Konferencja jest przeznaczona dla wszystkich przedsiębiorstw branży spożywczej w całym łańcuchu żywnościowym, a szczególnie dla pracowników firm produkcyjnych z działów: jakości i rozwoju, badań i rozwoju, technologów oraz działów prawnych.


Formularz zgłoszeniowy dostępny na stronie:



KONFERENCJA PFPZ ZP: STOSOWANIE DODATKÓW DO ŻYWNOŚCI – AKTUALNY STAN PRAWNY”


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij