Aktualne problemy kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności - seminarium J.S. Hamilton Poland Ltd, 28 września 2007J.S. Hamilton Poland Ltd. organizuje 28 września 2007 r. w Sopocie seminarium zatytułowane „Aktualne problemy kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności”. Seminarium skierowane jest do producentów i dystrybutorów artykułów żywnościowych i organizowane przy współpracy Towarzystwa Naukowego Higieny Żywności (SSHA) i Wyższego Instytutu Żywienia (ISA) w Paryżu.
(ogłoszenie płatne)W czasie jednodniowego seminarium, w jego pierwszej części Prof. Jan K. Ludwicki, Dyrektor Państwowego Zakładu Higieny omówi nowe wyzwania dla zapewnienia bezpiecznej żywności, a Dr Karine Canon, Dyrektor Wyższego Instytutu Żywienia w Paryżu oraz Dr Janusz Ciok z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie omówią niektóre aspekty ustawodawstwa żywnościowego, zwłaszcza w zakresie oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych w odniesieniu do rynku francuskiego i polskiego. Po przerwie, poruszone zostaną dwa tematy dotyczące badania bezpieczeństwa żywności. Oznaczanie alergenów pokarmowych omówi Doc. dr hab. Barbara Wróblewska z Zakładu Enzymów i Alergenów Żywności PAN w Olsztynie, a ogólne informacje o metodach kontroli i interpretacji wyników przedstawi Dr Sławomir Sowa z Laboratorium Kontroli GMO Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin.
pełna lista aktualności
|