Ruszyła kampania społeczno-promocyjna "Zboże na Talerzu Zdrowia"Jej celem jest propagowanie zdrowego sposobu odżywiania się, ze szczególnym uwzględnieniem produktów zbożowych, które powinny codziennie znaleźć się w naszym jadłospisie - podało "Polskie Radio".Andrzej Gantner z Polskiej Federacji Producentów Żywności podkreślił, że
w naszym kraju z roku na rok spada spożycie produktów zbożowych.
Sprzedaż chleba i kasz spada co roku o 4 procent, natomiast sprzedaż
makaronu utrzymuje się na stałym poziomie. Dodała, że jemy za mało
makaronu w porównaniu z Niemcami, którzy lepiej doceniają te produkty w
swojej diecie. Kampania odbywa się pod honorowym patronatem ministra
zdrowia i Agencji Rynku Rolnego. Finansowana jest z Funduszu Promocji
Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.
(Źródło: Polskie Radio / IAR).
pełna lista aktualności
|