Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Współpraca EFSA i FDA w sprawie oceny ryzyka związanego z bezpieczeństwem żywności
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) oraz amerykański Urząd ds. Żywności i Leków (FDA) podpisały umowę dotyczącą współpracy w obszarze oceny ryzyka bezpieczeństwa żywności.

Jest to pierwsza formalna umowa o współpracy z tego zakresu pomiędzy EFSA i FDA. Jej podpisanie umożliwi i uprości wymianę informacji naukowych z zakresu bezpieczeństwa żywności, w tym różnych informacji niejawnych. Dotychczasowa współpraca tych dwóch instytucji zostanie tym samym sformalizowana i rozszerzona, z zachowaniem odpowiedniego zabezpieczenia wszelkich informacji niejawnych, zgodnie z obowiązującymi przepisami UE i USA.


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij