Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
ZT Kruszwica wchodzi w nową kategorię margaryn
Zakłady Tłuszczowe Kruszwica wprowadziły na rynek nową linię specjalistycznych margaryn Maestra, która dedykowana jest trzem różnym rodzajom wypieków.

W skład linii wchodzą margaryny: po ciast drożdżowych, kruchych oraz kremów. Produkty powstały w specjalnym dziale firmy, która produkuje i testuje tłuszcze do wyrobów cukierniczych.

Jak podają przedstawiciele firmy, margaryny Maestra są odpowiedzią na coraz większą popularność przygotowywania potraw i wypieków w domach i czerpania z tego przyjemności. Dodatkowo produkty wpisują się w modę na zdrowy styl życia - nie zawierają bowiem tłuszczów utwardzonych i charakteryzują się niską zawartością izomerów TRANS TFA <1.

ZT Kruszwica planuje szereg działań promocyjno-reklamowych w prasie konsumenckiej oraz w Internecie.

Firma zapowiada, że nie chce walczyć o klientów ceną. Za kostkę margaryny o wadze 250 g trzeba będzie zapłacić ok. 2,50. Produkt jest dostępny w większych sieciach handlu nowoczesnego oraz wybranych sieciach delikatesów.

 

(Źródło: www.portalspozywczy.pl).


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij