Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Rozstrzygnięcie wyników programu stypendialnego PFPŻ ZP!
Informujemy, że Komisja Konkursowa dokonała oceny wniosków nadesłanych w ramach ogłoszonego w czerwcu br. programu stypendialnego PFPŻ ZP.

W określonym w regulaminie terminie przyjmowania aplikacji, do biura PFPŻ ZP wpłynęło łącznie 55 wniosków, z czego 25 dotyczyło stypendium magisterskiego, a 30 - stypendium doktoranckiego. Wnioski zostały nadesłane przez studentów z następujących uczelni: 
  1. Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  2. Szkoła Główna Handlowa w Warszawie
  3. Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  4. Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  5. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
  6. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  7. Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie
  8. Uniwersytet Technologiczno-Przyrodniczy im. J. i J. Śniadeckich
    w Bydgoszczy
  9. Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie
Komisja Konkursowa wyłoniła 5 prac (2 rozprawy doktorskie oraz 3 prace magisterskie), które zostaną nagrodzone stypendium:

Tytuły wyróżnionych rozpraw doktorskich:
1. "Badanie porównawcze i ocena przydatności, skuteczności wybranych metod chemicznych, fizycznych i "szybkich" testów do analizy i kontroli tłuszczów i olejów używanych do smażenia" - praca realizowana w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie;
2. "Wykorzystanie wybranych surowców roślinnych do produkcji żywności o ukierunkowanych walorach prozdrowotnych" - praca realizowana na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu

Tytuły wyróżnionych prac magisterskich:
1. "Zastosowanie ultradźwięków jako metody obróbki wstępnej przed różnymi procesami technologicznymi" - praca realizowana w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie;
2. "Koncepcja wdrożenia systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności według normy ISO 22000 w przedsiębiorstwie branży mięsnej - praca realizowana na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie;
3. "Porównanie składu frakcyjnego błonnika oraz innych substancji biochemicznych w wybranych frakcjach mąki z przemiału ziarna poddanego wstępnemu obłuszczeniu i ziarna obłuskiwanego" - praca realizowana na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu.

Zwycięzcom gratulujemy i jednocześnie prosimy o kontakt z biurem PFPŻ ZP w celu ustalenia szczegółów odbioru nagrody.

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij