Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Gwałtowny wzrost produkcji cukru w Europie
Niemiecka firma analityczna F. O. Licht szacuje, że produkcja cukru buraczanego w Europie w sezonie 2011/12 (październik/wrzesień) wzrośnie gwałtownie z 23,7 do 30,1 mln ton! - informuje FAMMU/FAPA.

Powodem tak wysokiej, 27% dynamiki wzrostu jest oczekiwane podwojenie produkcji w Rosji i jej rekordowa wysokość na Ukrainie. Firma oczekuje, że produkcja cukru w Rosji może wynieść aż 5,8 mln ton.

 

(Źródło: FAPA/FAMMU na podstawie Reuters)


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij