Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
Nowa definicja "Polskiej Wódki"
W resorcie rolnictwa trwają prace nad nowelizacją ustawy o wyrobie napojów spirytusowych.

Z opublikowanego projektu ustawy wynika, że prawo do posługiwania się oznaczeniem "Polska Wódka" / "Polish Vodka", będą mieć tylko ci producenci, którzy wytwarzają spirytus w Polsce, z krajowego żyta, pszenicy, jęczmienia, owsa lub ziemniaków.


Źródło: Puls Biznesu


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij