Wiosenne porządki w bulionach WINIARYBulionowa rewolucja. Tak w skrócie można nazwać działania podejmowane w okresie styczeń-maj 2011 przez WINIARY, które mają na celu lepszą segmentację produktów marki. Wcześniej ilość i monotonia opakowań mogły wydawać się przytłaczające. Ich podział uległ więc uproszczeniu, a opakowania wyrazistym zmianom. Jest przejrzyściej. Ułatwi to konsumentom orientację w ofercie i pozwoli skupić uwagę na tym, jak wiele ciekawych zastosowań ma sam produkt. Mięsa, ryby, zupy, sosy, warzywa, ryż, makarony, kasze – możliwości jest mnóstwo! Kulinarne inspiracje znajdują się na opakowaniach nowych bulionów i stronie www.winiary.pl/KostkaDniaW ramach nowych porządków marki WINIARY na sklepowych półkach pojawią się trzy linie bulionów i odpowiadające im trzy poziomy cenowe: Domowa Kuchnia, Kostka do Smaku oraz Warianty podstawowe. Znalezienie poszczególnych rodzajów ułatwi nowy design opakowań z wyrazistymi kolorowymi ikonami każdego smaku. Będą one lepiej wyeksponowane dzięki nowym tackom zbiorczym, które odsłaniają większą część frontu opakowania. Ulepszono też jakość samych pudełek - wykonane są z lepszego papieru i mają teraz bardzo wygodne otwarcie. Dla jeszcze większej wygody pojedyncze kostki otoczono kolorowymi owijkami, które znacznie ułatwią znalezienie odpowiedniego smaku po wyjęciu z pudełka.
Na opakowaniach Klienci znajdą też inspiracje, jak oraz z czym stosować produkt, nie tylko do zupy. Gotowe przepisy będą świetną wskazówką dla Konsumentów chcących używać kostek bulionowych w codziennym gotowaniu. Dodatkowe inspiracje można też zaczerpnąć ze strony www.winiary.pl/KostkaDnia, na której znajdują się kulinarne podpowiedzi.
- Do niedawna każda kostka wydawała się taka sama. Konsumenci nie widzieli np. różnicy pomiędzy bulionem Kogutek, a bulionami drobiowymi – mówi Tomasz Dębowski, Product Manager w Dziale Marketingu WINIARY. Brakowało też wyraźnych podpowiedzi na to, jak wykorzystać różne rodzaje bulionów. Przecież kostki nie muszą być używane wyłącznie do zup. To produkt bardzo uniwersalny i mający szerokie zastosowanie – wystarczy tylko poświecić mu nieco więcej uwagi, a na pewno nas zaskoczy!
Jak tłumaczy Jerzy Pasikowski, doradca kulinarny Nestlé, kostki bulionowe doskonale sprawdzają się w niemal każdym kuchennym wyzwaniu, a najwybitniejsi kucharze świata używają ich do wzbogacenia bardzo wielu dań:
- Buliony można praktycznie stosować do wszystkiego. Do duszenia mięsa czy warzyw. Kostki bulionowe świetnie sprawdzają się przy rybach, makaronach, ryżu czy kaszach. Są także świetnym dodatkiem np. do groszku – wystarczy go wsypać do gotującego się bulionu drobiowego. Po ugotowaniu można dodać parę listków sałaty i podsmażony boczek. Bulion potrafi bardzo wzbogacić i uszlachetnić smak każdej prostej potrawy. Idealnie sprawdza się w domowym gotowaniu.
Ciekawe przepisy znajdujące się na odwrocie nowych opakowań bulionów WINIARY na pewno ułatwią i uatrakcyjnią gotowanie każdej Pani domu.
Nowy podział bulionów zakłada poukładanie asortymentu produktów w trzech kategoriach:
1) Domowa Kuchnia – półka Premium, sugerowana cena to 2,37 zł za 60g i 4,49 zł za 120g.
-
Rosół Drobiowo-wołowy,
-
Rosół Drobiowy z Włoszczyzną,
-
Bulion Grzybowy.
2) Kostka do Smaku – półka Medium, sugerowana cena to 2,06 zł za 60g.
-
Drobiowa,
-
Warzywna,
-
Wołowa.
3) Warianty podstawowe – półka Mainstream, sugerowana cena to 1,95 zł za 60g i 3,81 zł za 120g.
-
Rosół Drobiowy,
-
Rosół Wołowy,
-
Bulion Warzywny,
-
Bulion Drobiowy z Liściem Laurowym i Zielem Angielskim,
-
Bulion na Żeberkach oraz Kostka Mięsna.
pełna lista aktualności
|