Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
W Rosji rośnie rafinacja cukru surowego
Rosyjski związek producentów cukru CPC poinformował, że mimo 3proc. spadku dostaw cukru surowego do 304 tys. ton, produkcja cukru białego z importowanego surowego wzrosła w połowie marca 2011 roku o 13 proc. do 259 tys. ton - informuje FAPA/FAMMU na podstawie Reuters, CPC.

Związek podkreśla, że w 2011 roku rafinacja cukru surowego ruszyła wcześniej ze względu na ubiegłoroczną suszę, która negatywnie wpłynęła na produkcję cukru z krajowych buraków cukrowych.

(Źródło:

FAPA/FAMMU na podstawie Reuters, CPC).

Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij