Program Liderzy Jakości ŻywnościPo raz kolejny grono wybitnych naukowców, reprezentantów środowisk producenckich oraz dystrybutorów postanowiło uhonorować producentów żywności w Polsce, którzy na pierwszym miejscu stawiają jakość i bezpieczeństwo oferowanych towarów. Ocena odbywa się w ramach programu "Liderzy jakości żywności".Realizację pogramu nadzoruje Kapituła Godła złożona z wybitnych naukowców, specjalistów w dziedzinie żywienia, technologii i przetwórstwa żywności oraz międzynarodowego prawa i systemów jakości. Przewodniczącym Kapituły jest prof. dr hab. Bolesław Wojtoń (Państwowy Instytut Weterynaryjny w Puławach), ponadto prof. dr hab. Jan Ludwicki (Państwowy Zakład Higieny), dr med. Lucjan Szponar (Instytut Żywności i Żywienia), Andrzej Czubała (Główny Inspektor Jaości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych), dr Maria Andrzej Faliński (Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji), red. Tadeusz Wojciechowski (Bezpieczeństwo i Higiena Żywności) oraz Stefan Kwiecień (Klub Polskiego Producenta Napojów).
Program ma charakter edukacyjny. Jego głównym celem jest popularyzacja i upowszechnianie idei jakości i bezpieczeństwa żywności nie tylko wśród producentów czy handlowców, ale także wśród szerokiej rzeszy konsumentów. Ma ich przekonać, by sięgając po towar na półce, kierowali się nie tylko ceną, ale także jakością.
Więcej informacji na temat programu znajdą Państwo na stronie www.zywnosc.com.pl/liderzy oraz w ulotce informacyjnej.
Pobierz zgłoszenie do programu
pełna lista aktualności
|