Legislacja
Food-Lex
 
Dodatki do żywności
i aromaty
 
Zanieczyszczenia
 
RWS - Referencyjne Wartości Spożycia
 
Trzymaj Formę !

   

 pl   en             
 
Jesteś tutaj: strona główna > AKTUALNOŚCI

AKTUALNOŚCI
W USA chleb z pełnej mąki wygrywa z białym pieczywem
Według Nielsen Company w amerykańskich supermarketach sprzedaż chleba pełnoziarnistego w okresie 52 tygodni w ujęciu dolarowym po raz pierwszy przewyższyła sprzedaż białego chleba.

Można to nazwać zwycięstwem zdrowego odżywiania się, ale aspekty odżywcze nie mówią wszystkiego o tej odmianie smaków. Przez lata, a właściwie przez całe tysiąclecie, ludzie woleli biały chleb od jego ciemniejszego odpowiednika. Ludzkość weszła od tego czasu w epokę supermarketów, ale smaki pozostały niezmienione. Biały chleb zajmuje na półkach znacznie więcej miejsca niż pełnoziarnisty. By pokonać tak głęboko osadzone preferencje konsumentów trzeba było czegoś więcej niż wyższej zawartości błonnika i przeciwutleniaczy. Konieczny był również znakomity marketing.

(Źródło: Onet.pl).


Dodaj do:   Dodaj kanał RSSRSS   Dodaj do facebook.comFacebook

pełna lista aktualności

 

Komentarze

Dodaj komentarz


Członkowie PFPŻ ZP

Dołącz do nas!
Serwis PFPŻ wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie.
Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności.
Akceptuję politykę prywatności i wykorzystywania plików cookies w serwisie
zamknij