Warsztaty dla dziennikarzy na temat substancji dodatkowych do żywnościMiesięcznik "Bezpieczeństwo i Higiena Żywności" organizuje warsztaty dla dziennikarzy na temat substancji dodatkowych stosowanych w produkcji żywności. To bardzo cenna inicjatywa zważywszy na coraz większe zainteresowanie mediów tym tematem.Warsztaty stanowią próbę usystematyzowania wiadomości na temat substancji dodatkowych do żywności. Prelegentami warsztatów są reprezentanci wiodących ośrodków naukowo-badawczych: Instytutu Żywności i Żywienia, Państwowego Zakładu Higieny oraz Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. W trakcie spotkania zostaną omówione następujące kwestie:
1. „Substancje dodatkowe: znaczenie dla konsumentów i producentów” - prof. Krzysztof Krygier – kierownik Zakładu Technologii Tłuszczów i Koncentratów Spożywczych, Wydział Technologii Żywności, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego
2. „Ocena bezpieczeństwa dla konsumenta i aspekty legislacyjne” - mgr Joanna Gajda, Zakład Badania Żywności i Przedmiotów Użytku, Państwowy Zakład Higieny
„Poziomy spożycia i kwestie żywieniowe” - dr Iwona Traczyk, zastępca dyrektora Instytutu Żywności i Żywienia ds. naukowych.
Warsztaty odbędą się w dniu 6 czerwca br w restauracji Villa Foksal w Warszawie. Przedstawicieli mediów zainteresowanych uczestnictwem w warsztatach prosimy o kontakt z redakcją miesięcznika "Bezpieczeństwo i higiena Żywności": tel./fax: (22) 55 00 700 lub 858 24 66, badź za pośrednictwem e-maila: redakcja@zywnosc.com.pl
pełna lista aktualności
|