Cukier żelujący 3:1 Delecta gwarancją udanych przetworówDelecta rozbudowuje asortyment mieszanek żelujących, wprowadzając na rynek Cukier żelujący 3:1 – produkt do przygotowywania w domu dżemów niskosłodzonych. To oferta specjalna na sezon letnio - jesienny, podczas którego wzrasta popyta na dodatki do przetworów.By otrzymać gęsty, aromatyczny dżem niskosłodzony należy połączyć tylko dwa składniki: Cukier żelujący 3:1 (350g) Delecta i kilogram dowolnych owoców. Podczas kilku minut gotowania cukier rozpuszcza się, wydobywając aromat owoców, a naturalna substancja żelująca – pektyna - zagęszcza przetwory.
Nowy Cukier Żelujący 3:1 to oferta odpowiadająca na potrzeby konsumentów, którzy pragną kontynuować wyniesioną z domu tradycję przygotowywania własnych przetworów. Dzięki prostej formule mieszanki żelującej Delecty, uzyskanie lekkiego, niskosłodzonego dżemu zajmuje bardzo mało czasu, a efekt za każdym razem jest doskonały.
Do wysokosłodzonych dżemów i konfitur Delecta poleca Cukier żelujący 2:1. By otrzymać przetwory z 1 kg owoców, należy dodać do nich 500g cukru i opakowanie Cukru żelującego 2:1 (500g) Delecta.
Jak to się dzieje, że dżem gęstnieje? Cukier żelujący 3:1 Delecta to produkt, którego podstawowym składnikiem, oprócz białego cukru, jest pektyna – rodzaj błonnika. To naturalna substancja żelująca, uzyskiwana, między innymi, ze skórki pomarańczowej lub jabłek. Co istotne, ze względu na swoje właściwości, pektyna jest powszechnie stosowana w przetwórstwie spożywczym. Dzięki właściwościom żelującym, zapewnia uzyskanie przetworów o gęstej konsystencji w zaledwie kilka minut. Pektynę stosuje się do zagęszczania marmolad, konfitur, majonezów czy przetworów mlecznych. Spotkamy ją także w niskokalorycznych artykułach spożywczych.
Producent: Rieber Foods Polska S.A. www.delecta.pl
Produkt: Cukier żelujący 3:1 (350 g), EAN: 5900983019943 Sugerowana cena det. 4,90 - 5,80 zł
W celu uzyskania dodatkowych informacji prosimy o kontakt: Agnieszka Rudek, Kolterman Media Communications tel. (12) 39 55 213, tel. kom. 0 510 081 203, e-mail: a.rudek@kmc-pr.pl
pełna lista aktualności
|